27 Ocak 2010 Çarşamba

ceketten cekete...

valla bu geri dönüşüm için kendimi tebrik edeceğim,kimse yanlış anlamasın. çünkü terzilik kariyerime 2009 haziran ayında başlamama rağmen daha ne isterim ki bundan öte?
bu ceket eşimin eskiden kalma bir ceketi. ona büyük geliyor çünkü ona da amcası vermiş. ama siz de farkındasınızdır herhalde günümüz trendlerine pek uymadığını. yani şöyle orta halli memur bir kimsenin bunu zaten giymeyeceği belli. biz de diğer giymediklerimizle beraber bir derneğe vermek üzereyken ben acaba bunun altından kalkabilir miyim diye bir düşünce silsilesi oluştu kafamda hızlıca. tabi bunda bolca burda bakmamın da katkısı var ki hemen aklıma kızıma yapayım hem de kendimi denemiş olurum dediğim bir ceket modeli geldi. o yüzden derneğe vermedik ve ben bu ceketi burda dergisindeki çocuk ceketine dönüştürebildim. ve şimdi;
öncesi
ve sonrası;
bunlarda karla tanışma sırasındaki modellik karelerimiz...

26 Ocak 2010 Salı

bere yaptım

yine var olan beremden kalıp çıkartarak yaptım bu çalışmamı da.
çıkardığımız kalıptan 6'şar adet iç ve dış kumaşımızdan kesiyoruz.
ve bunları 3'er 3'er birbirine ekleyip sonrasında da bu üçlü parçaları birbirine ekliyoruz.
ve astarı içine geçirip, kenarına hazırladığımız biyeyi iğneleyip dikmeye başlıyoruz.
ama tabi bir boşluk bırakarak ki lastik geçirebilelim.
ve beremiz hazır,sadece süsü kaldı.
süsümüz olarak ta bir iki düğme ve kurdele ile tamamlanıyor beremiz...

25 Ocak 2010 Pazartesi

kendime ev ayakkabısı bu sefer

bu seferde kendime yaptım bir tane ama olmadı. yani biraz şekilsiz oldu kendimin hali hazırda bir ev ayakkabısından kalıp çıkardığım için. neyse bir daha ki sefere daha iyi olur inşallah.
sadece taban ve birde katlayarak yan ve önü oluşturan parçadan kalıp çıkardım aşağıda gördüğünüz gibi. ve kumaşımı kestim iç ve dış olarak iki tane kumaştan. dış kumaşım krem rengi polar. iç ise yazlık bluzumdan kalma ince pamuklu bir kumaş.
öncelikle iki parçayı ekleyerek iç astarı oluşturuyoruz.
uç kısmını da bu şekilde birleştiriyoruz.
dikişimizi geçtikten sonra aynı işlemleri bir de dış kumaşlar için uyguluyoruz.
ve böylece iç ve dış parçalarımız birbirlerine giydirilmek için hazır oluyorlar.
bundan sonrasında da üst açılığın boyunu ölçerek uzunluğa uygun bir biye hazırlıyor ve dikiyoruz.
ve böylece aşağıda gördüğünüz aşamaya gelmiş oluyoruz. benim olmadı demem üst kısımın kalıbını düzgün çıkaramamla ilgili. büyük, geniş ve açık olup ayağımı pek sarmadı. o yüzden geçici bir çözüm olarak ön kısımdan biraz içeriye pile yaptım.
ve de ayağıma daha iyi oturması ve çıkmaması için bir de önüne şerit yaptım. ama yine de ayağın daha rahat kavraması için içerisine astar yapmamak daha iyi veya yine polar kumaştan yapmak lazım ki ayak kaymasın içeride. yani kısaca ben yanlış kumaş seçmişim iç astar yapmak için. neyse tecrübeyle sabit olacak şeyler...
son görüntüler bunlar. yani fena da olmadı işte yine ayaklarımı ısıtır sonuç olarak.

15 Ocak 2010 Cuma

kızıma ev ayakkabısı yine

en sonunda yaptım. çok uzun zamandır aklımda olan bu ev ayakkabılarından kızıma yaptım bir tane. daha önce de yapmıştım ama o pek olmadı ve kızım bir türlü onları giymek istemedi. şimdi ise bunları çıkarmıyor. hem rahat ve kullanışlı oldu. o yüzden bu patronu herkese öneririm.

bunlarda giyilmiş halleri...

küçüğe eldiven


bu eldiveni yapmak gerçekten çok basit. ben de başlarken tereddütlüydüm aklımda kalanlarla yola çıktım ama oldu sayılır. sadece bilek kısmı kurdele dolayısıyla gevşemediği için biraz dar oldu.
polar kumaştan kızımın elini koyarak ve biraz da var olan eldiveninden kopya çekerek böyle bir kalıp çıkardım. bu kalıptan 4 tane çıkarıyorsunuz.
eldivenin altta kalacak parçalarının bilek kısmına lastik dikiyoruz. ve diğer ön parçalarıyla birleştirip 2 tane eldiven elde etmiş oluyoruz.bundan sonrası süs kısmı.
eldevinlerin uç kısmına düzden kurdele ekliyoruz. ve katladığımızda da aşağıdaki gibi bir bordür kısmı oluşmuş oluyor.
bu kurdeleden aslında kalın olması için iki sıra yapacaktım fakat dar olduğundan dikmesi zor oluyor diyerek vazgeçtim. neyse. bu kurdelenin üzerine de ortadan başka bir kurdele daha geçtim.
ve en son olarak ta üst orta kısma bir organze fiyonk yerleştirdim.böylece eldivenlerim bitmiş oldu.

14 Ocak 2010 Perşembe

saç bandı yapımı

kızıma yaptığım bu saç bandının yapımını anlatacağım size. daha doğrusu fotoğraflarla özetleyeceğim. öyle kolay ki siz de denemelisiniz.
öncelikle kafa ölçüsüne göre veya kullandığınız bir saç bandına göre ölçünüzü belirleyip aşağıdaki gibi uzunlamasına bir parça hazırlıyoruz.
malesef burasını biraz hızlı geçeceğim çünkü bu çiçeği yaparken fotoğraflamadım. çünkü bu çok basit ve heryerde açıklaması olan bir çiçek. kısaca yazmak gerekirse: yine uzunlamasına 2 adet parça kesip (biri daha kalın) uzun kenarın birisinden pilise yapıyorsunuz ve bu parçayı döndürüp yuvarlak bir çiçek haline getiriyorsunuz. ben ayrıca diğer tarafta (yani yukarıya gelen tarafı) makineden zikzak dikiş geçtim. hem süs hem de kumaş atmasın diye. en son da üzerine 2 düğme ve bir nazar boncuğu ekledim. bunları eklerken aynı zamanda da bandın üzerine diktim. ve böylece aşağıdaki görüntü ortay çıkmış oldu.
lastik kısmını yapmak içinde yine diğerinden yani ana bant kısımdan daha ince olarak bir uzunlamasına parça daha hazırlıyoruz. ve yine uzunluk ölçümüze de dikkat ederek. ve içinden lastiğimizi geçirip (tabi lastik bu parçadan daha kısa olacak) iki ucundan dikiyoruz. böylece kumaş lastiğin üzerinde piliseli halde olmuş olacak.
ve en ters kısmı da aşağıdaki şekil. ben bir türlü aklımda tutamayıp her defasında elimdeki diğer hazır olan saç bandı örneğine bakıyorum. ön yani çiçekli kısım size bakacak. üzerine gördüğünüz gibi lastik bandıda koyup ucunu aşağıdaki şekilde dikeceksiniz. çevirdiğinizde de temiz bir görüntü olmuş oluyor.
biraz eksikli oldu ama anlatımım ve fotoğraflarım yeterli olmuştur umarım.bandımızın son hali de aşağıdaki gibi...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...