16 Aralık 2011 Cuma

geçen hafta sonundan kalmalar


 pazar günlerim genelde temizlik ve yemek yapmakla geçiyor. bunlarda geçen hafta sonu ilk defa yaptığım yemekler, yani denemelikler.
üstte gördüğünüz yalancı tavukgöğsü herkesin bildiğinden. arkadaşlar çay için geleceklerdi ama iptal olunca bize kaldı tabi...
 bu tarifte cafe fernando'dan , çok basit çok ta güzel ama bence bir ana yemek değil. sadece garnitür olabilir etin yanına veya ara sıcak gibi birşey. bu arada ben sadece permasan yerine kaşar kullandım.
bu da bir zamanlar ordan burdan çıktı alıp koca bir klasör yaptığım yemek tariflerinden o yüzden nerden bilmiyorum. 
adı lahanalı mantarlı tavuklu börek. kısaca anlatmak gerekirse adından da pek tabi anlaşılacağı üzere önce lahanalı haşlıyoruz. bir taraftan da soğan, tavuk ve mantarları kavuruyoruz. ayrıca bir de süt ve yumurta karışımından oluşan bir sos hazırlıyoruz (sanırım 2 su bardağı süt ve 2 yumurta idi) fırın kabına lahana, mantarlı tavuklu karışım ve sostan kat kat sıralıyoruz. ve fırına veriyoruz. çıkan sonuç bu en az göründüğü kadar da güzel bence bu lezzetleri sevenler için.
tabi ben bu arada sebze çorbası ve etli bezelye de yaptım o kadar hamaratım yani pazar günleri...

4 yorum:

  1. Çok leziz gözüküyorlar. Ellerine sağlık. BU arada sende benim gibi dikişe zaman ayıramıyorsun değil mi?

    YanıtlaSil
  2. merhabalar:.)
    ne hoş,ne cici bir sayfa bu böylee:)
    sıcacık,samimi ve içteen..
    izleyiciniz olmak bana mutluluk verecek emin olun..
    bende sizi beklerim sayfama,arzu ederseniz tabiki..
    gönül dolusu muhabbetle..
    :)

    YanıtlaSil
  3. sizinki de çok hoş bir yorum sağolun

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...