6 Eylül 2010 Pazartesi

bir albüm hikayesi


daha önce de yaptığım albüm kaplamalarından yine yaptım. bendeki fotoğraf tutkusu ve yalçınlar'ın da 50 fotoğraf baskısına bir albüm kampanyası devam ettikçe sanırım daha çok kaplarım ilerleyen zamanlarda. üstte bitmiş halini görüyorsunuz. pek bir süssüz oldu. sanki eksik birşey var ama şimdilik hayatına böyle devam etsin de elime geldiği bir ara birşeyler eklerim belki.
gelelim daha önce fotoğraflarını koyup ta yazmadığım yapılışına. aslında bu herkesin ilkokulda yapmış olduğu (en azından benim kuşak, şimdikilerden bihaberim çünkü) defter,kitap kaplamalarından başka birşey değil.

öncelikle deseni, kağıdı, rengi beğenilip işyerinden kaçırılan bir kağıdımız var kaplamak üzere. diğer beyaz kağıdın sebebi ise aşağıda...

bu da kaplanmak üzere bekleyen ham albümümüz.

beyaz kağıt biraz şeffaf olan asıl kağıdımızın altına fon yapmak için. üstteki fotoğrafta altta beyaz kağıt yokkenki hali, altta ki fotoğrafta ise altına beyaz kağıdın koyulmuş hali görülmekte. buradaki fotoğraflarda flaştan ötürü pek bir fark anlaşılmasa da kesinlikle büyük bir fark var. ve biz beyaz kağıdı astar niyetine kullanarak net bir görüntü elde ediyoruz.
 


şimdi fotoğrafta gördüğünüz gibi asıl kağıdımızın üzerine beyaz kağıdımızı ortalayarak yapıştırıp göz kararı albümümüzü ortaya koyuyoruz.

albümün ön ve arka kapaklarına bir güzel yapışkanımızı sürdükten sonra aşağıdaki gibi ortaladığımız yerden kapakları yatırarak yapıştırıyoruz. fakat yapıştırdıktan hemen sonra kapakları kapatarak albümün normal halde durmasını sağlayarak kurutalım ki kağıt potluk yapmasın. bunun için bir iki dakika durması yeter de artar bile.

yanlardan kalan fazlalıkları içe katlayarak kıvırıyoruz. ve yukarıda görüldüğü şekilde kenarlardan kesişen kısımlardan içe doğru eğik bir şekilde keserek fazlalık kağıdı aradan çıkarıyoruz. ve aşağıdaki şekilde iki tarafınıda yaptıktan sonra albümü tekrar normal halinde bir iki dakika tutuyoruz.


burası detay bir yer olarak içe katlayacağımız alt ve üst fazlalık yerlerin orta kısmını fotoğrafta görüldüğü şekilde kesiyoruz.

yine yukarıda gördüğünüz gibi uçları içe doğru katlıyoruz.

bu da diğer yönden çekilmiş fotoğrafı :)

yukarıda da her iki taraftan yapıştırılmış halini görüyorsunuz. aynı zamanda beyaz kağıdın var ve yok arasındaki farkı burada daha net görülmekte...

ve işte bu kadar...çok basit değil mi? bu metodla birçok şeyi kaplayabilirsiniz. başka albüm kaplamasında görüşmek üzere...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...