28 Eylül 2010 Salı

mantar dolması

bugünlerde bir hamaratlığım var. artık hafta sonunda gazeteler yemek eki vermesin lütfen.
hemen tarife başlayayım:
mantar dolması

1 kg. iri mantar
3 orta boy patates (haşlanmış)
1 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
yarım çay bardağı süt
yarım demet maydanoz
2-3 çorba kaşığı beyaz peynir(arzuya göre)
2-3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
tuz, karabiber
mantarların sapkısmını çıkaralım. patatesleri püre haline getirip içine tereyağını, sütü, arzuya göre ezilmiş beyaz peyniri, kaşar peyniri rendesini, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyip karıştıralım ve mantarların oyuklarına tepeleme bir şekilde dolduralım. ısıtılmış 200 derece ıslı fırında 15-20 dakika pişirerek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...