2 Şubat 2010 Salı

küçük kutu serisi

yaptığım o büyük dikiş kutusundan kalma mukavvaları değerlendirdim bu projemde. kalan küçük parçalar birbirleriyle orantılıda çıkınca böyle 3'lü kutu kapladım banyo dolabımdaki ıvır zıvırı koymaya...
aşağıdaki kutuların hiç birleştirme payı yok sadece koli bantıyla birleştirdim. tabanını da.
ve böyle 3 tane kutu elde ettim.
bu en büyük kutunun kaplanmış hali. öncelikle ilk ikisini yaptım ki tecrübeli olarak fotoğraflayıp anlatayım.
ölçü hiç vermiyorum ben çünkü sizin yapacağınız başka ölçüde olabilir o yüzden birbirlerine orantılarını belirtmeye çalışıyorum sadece.
gerekli olan parçalarda;
kutunun etrafı boyunca uzun dikdörtgen bir parça(uzun pemce parça)
kutunun zemini ölçüsünden 1'er cm fazlalıklı kare bir parça(kare pembe parça)
kutunun üst tarafını çevirmek için yine kutunun etrafı boyutunda daha ince dikdörtgen bir parça(uzun ince beyaz parça)
ve kutunun bir yanı boyutundan fazlalıklı,boy olarakta kutunun yüksekliğinden tabanın ortasına kadar olan bir ölçüde 4 adet beyaz parça(dikdörtgen beyaz parçalar)
yazdıklarım çok anlaşılır olmasada fotoğraflardan anlarsınız nasıl olsa. uzun dikdörtgen pembe parça ile kutunun etrafını yapıştırıyoruz.
taban parçasınıda kenarlarından eşit uzunluk bırakarak tabana yapıştırıyoruz. fazlalıkları kıvırma hareketini aşağıda gördüğünüz şekilde gerçekleştiriyoruz.
ve böylece düzgün bir yapıştırma meydana getirebiliyoruz.
şimdi de iç kenarları kaplamakta sıra. 4 adet dikdörtgen beyaz parçaların 3'ünü aşağıdaki gibi kıvırıp hazırlıyoruz.
ilk önce bir tanesini kıvırmadan yapıştırıyoruz aşağıda gördüğünüz gibi. ve diğerlerinide kıvırdığımız gibi sırasıyla 4 iç kenara yapıştırıyoruz. tabi şu an aklıma birşey geldi ki belki ben de öyle yapmışımdır bu aşamadan sonra. ilk iki iç kenarı karşılılı yapıştırdıktan sonra diğer iki parçanın taban değilde kenara gelecek kısımdaki fazlalıkları kesebilirsiniz. böylece kağıt ucu tam köşeye denk gelir. umarım anlaşılır bir anlatım olmuştur.
ve işte içinin kaplanmış görüntüsü.
en son olarak üst kenara uzun beyaz dikdörtgen parçanın yarısı boşlukta kalacak şekilde kutunun etrafına yapıştırıp sonrasında boşlukta kalan kısmı da içe doğru kıvırıp yapıştırıyoruz. böylece kutularımız tamamlanmış oluyor.

1 yorum:

  1. detaylı anlatım iççin teşekkürler arkadaşım 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hediyeleşme etkinliği başlattım katılırsan sevinirim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...