7 Ocak 2010 Perşembe

dikiş kutum

bu görmüş olduğunuz yeni yaptığım dikiş kutum. baya hacimli bir kutu oldu ama kütüphaneme göre yaptığım için öyle oldu. olsun daha çok şey barındırabilirim demek ki...
yapılışınıda anlatacağım size fotoğraflarım eşliğinde ilgilenenler olursa diye...
öncelikle kutu çekmecelerin içine geçeceği rafları yaptım.tabi mukavvadan (bol bol mukavva harcadım bu arada herhalde 4-5 tane 70*100 cm mukavva harcamışımdır.)
gördüğünüz gibi şekli kesip dikdörtgen bir prizma haline getirip kenarından bantlıyoruz. (bol bol koli bandıda kullandım tabi...)

böylece 3 farklı boyuttaki raflarımı oluşturdum. bilmiyorum çok belli oluyor mu ama 3 çekmecenin boyutları farklı alttaki daha kalın üste doğru 2 cm., 2cm. inceliyor.
şimdi de aşağıdaki şekli mukavvadan kesip köşelerden yapıştırarak çekmecelerimi oluşturuyorum.
ve raflarımızın içine geçmiş şeklide böyle. çekmecelerimiz tamamlandı şimdi de kaplamasında
öncelikle rafların ön kısımlarını beyaz kağıdımla kapladım. kapladıktan sonra da 3 rafı birbirine yapıştırıp daha da sağlam olması için bantla da yapıştırdım.
bunlarda çekmecelerimin kaplanmış hali. kağıt çok yeterli olmadığı için tabanları kaldı ama onları hala yapmış değilim. bir ara onları da tamamlayacağım başka renkli bir kağıtla. biraz renk katmak amacıyla...
burada kurdele olayımız da var o daçok basit bir yapılışı var ama onu da daha önceden yaptığımdan fotoğraflamayı unuttum.
çekmecenizin ön kısmında kurdelenin boyutuna göre ortalayıp iki tane yer belirleyip enlemesine maket bıçağıyla kesiyorsunuz. aradan da kurdeleleri geçiriyorsunuz bu kadar işte. bunu kaplama sırasında yaparsanız kurdelenin uçları kapladığınız kağıdın altında kalmış olup daha düzgün bir görüntü elde edebilirsiniz aşağıda gördüğünüz gibi ama ben bir tarafı yanlışlıkla kesmişim burada...

en son aşamada tüm bunları içine yerleştireceğimiz bir küp yapmak.içine yerleştireceğiz ki çekmeceler arkadan taşmasın...aslında yaptığım raflar yerine sadece bunu da yapmayı düşündüm çekçmeceleri direk bunun içine koymayı ama üstüste nasıl duracakları konusunda bir fikir üretemediğimden böyle yapmakta karar verdim.
küpümüzü de beyaz kağıdımızla kapladıktan sonra çekmecelerimi içine yerleştirip güle güle kullanıyoruz. alt çekmecemin iç çekmece ve raf kısmında bir yamukluk olmuş ama geçmiş ola...istediğim kadar düzgün olmadı aslında çekmeceleri çekerken zorluk çekiyorum mesela biraz. o da ölçüleri tam tamına yapmış olmamdan kaynaklanıyor neyse bir daha böyle birşey yaparsam tecrübe olmuş oldu.yarım cm.daha büyük yapsam daha iyi olacakmış.
bu da son olarak kitaplığımdaki yeri ve duruşu.

16 yorum:

  1. İlk deneme olarak gayet başarılı.Bu kalın kartonların bombelenmesi zor engelleniyor maal esef.Biz oğlumla ilk aldığımızda bombeli yerini yukarıya getirip üzerine ağırlık koyarak bekletirdik bir gece.Hatta ben ters yöne zorlardım biraz kartonları.Bir de kendinden yapışlanlı kağıtlar çok iyi oluyor kutu kaplamada.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel düşünmüş ve çalışmışsın ellerine sağlık.. güzel ve bol dikişli günlerde kullan canım

    YanıtlaSil
  3. Valla çok başarılı bravo cicim

    YanıtlaSil
  4. çok hoş olmuş,elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. ilk denemeye rağmen çok güzel olmuş ben haytta beceremezdim

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel fikir.

    YanıtlaSil
  7. epey uğraştırmış ama güzel olmuş

    YanıtlaSil
  8. Müthiş olmuş ellerine sağlık bayıldım.

    YanıtlaSil
  9. valla süper olmuş, yapılası birşey. dev kibrit kutusu gibi.
    Benim adresimi http://www.sesiber.com olarak güncellersen yeni yazılarım görünür. Bunu her bloga yazmaktan bay geldi ama yazmadan da olmuyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. çok güzel bir çalışma olmuş bnc bu kadar detaylı bir iş çıkarmak kolay değil o kadar uğraşılmışki ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. ya ellerinize sağlık ama insan ölçüleri de yazar kafam kazan oldu ona mı yanayım emeğime mi yanayım yoksa verdiğim paraya mı yanayım.Ayrıca sucuk gibi ıslanıp yolda rezil olduğuma mı yanayım bidaha ölçülerini yaz kardeşim.Rezil oldum resmen...

    YanıtlaSil
  12. thank you Ilove you did

    YanıtlaSil
  13. çok hoş olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. çok güzel.fakat böyle işler yaparken cm olarak kestiğiniz ebatları da verirseniz memnun olurum.oran ne olmalı.

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık harika olmuş

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...