14 Ağustos 2009 Cuma

taç kutusu



öncelikle mukavvadan böyle yuvarlak bir kutu gerçekleştiriyoruz.bunu nasıl gerçekleştirdiğimi size göstermeden anlatacağım çünkü fotoğraflamak bu aşamadan sonra aklıma geldi malesef.

malzemeler;
mukavva
renkli karton,kağıt vs.
dc-fix
bant
koli bantı
uhu
boya

63*11 uzunluğunda bir mukavva kesiyorsunuz yada siz ne kadar isterseniz ama taç koymak için uygun bir boyut.ve bunu yuvarlatıp bir şekilde tutturun sadece bir diğer mukavvanın üstüne koyup zemin boyutunu çizerek çıkarana dek.ama bu yuvarlak zemin tabanını içe geçecek şekilde olması önemli o yüzden kestikten sonra yuvarlattığımız kartonun içerisine iyice oturtun bunu içine 1-2 milim daha kesmeniz gerekecektir.sonrasında yuvarlak parçayı birleştirin.

bu iki parçayı kalın koli bandı ile birbirine yapıştırın.

kapak için de aynı şeyler geçerli sadece boyutumuzda değişiklik olacak.2*65 cm. uzunluğunda bir mukavva kesip yine aynı şekilde birleştirip kapağın üstünü oluşturacak yuvarlak mukavvayı kesiyorsunuz.ve sonrasında bunları da birbirine koli bandı ile yapıştırıyorsunuz.tabi yapıştırmadan önce kutunun üzerine kapatıp sağlamasını yapın dar veya geniş olmasın.

evet bundan sonra kutunun kaplanmasına geliyoruz.öncelikle çok sevdiğim canson turkuaz renkli kartondan 63*11 uzunluğunda bir parça kesip deseninizi oraya otutturuyorsunuz.siz tabi ki burada özgürsünüz normal bir karton veya elişi kağıdı ne isterseniz olur.hatta kumaş bile çok şık olur becerebilene.

ben kartonuma kelebek desenlerini beyaz karbon kağıdı ile geçirip guaj boya ile boyayarak hazır ettim.

beyaz dc-fix üzerine kutumu koyup yuvarlak kalıp çıkarıyorum tabi biraz paylı olarak.ve bu dc-fix parçasını kutumun zeminine yapıştırıyorum.payınıda yukarı doğru kıvırıyorum.aynı şekilde bir kalıp daha çıkarıp bu sefer kutumun iç zeminine yapıştırıyorum.

sonrasında iç kenarlar için yine 63*15 boyutunda dc-fix kesiyorum. bunu da iç duvarları kaplayarak yapıştırıyorum.fazlasını da dışarı kıvırıyorum. ve şimdi dış kenarlara kartonu yapıştırabiliriz.


bunun için çift taraflı bant kullandım.alt ve üst kenarlara geçtim ve sonra da kartonu düzgünce yapıştırdım. çok az bir kısmı üstüste geldi.kapanışı da iyi oldu yani.


kapak içinde birebir aynı şeyleri yapıyorsunuz boyut farkıyla tabii.kapağın üzerine de yine bir kelebek figürü yapıp boyamın içine biraz da sim katarak boyadım.aslında kapak kenarına kurdele geçebilirim;şimdi bakınca aklıma geliyor...

ve işte kutumun son halinden görüntüler;

2 yorum:

  1. böyle kutuları ilkokulda iş teknik dersinde yapardım güzel bi kullanş olmuş emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Emeğine sağlıK.. İnşallah kartondan hediye kutusu yapımınada yer verirsin çünkü yışbaşı yakLaşıyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...