28 Eylül 2010 Salı

patlıcanlı tart

 belki fazla olacak ama bunların hepsini haftasonu yaptım. haftasonu zaten temizlik, çamaşır, mutfak üçgeninde geçiyor. (artık kendime bile vakit ayıramıyorum :(((( ) ama yaptıklarımı sizi hamaratlığımla şaşırtmamak için hepsini birden yayınlamayıp taksitlendiriyorum. malum hepimizin alışık olduğu bir durum nasılsa bu.

patlıcanlı tart
1 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığıyoğurt
12-13 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
tuz

üzeri için:
1 yumurta
4 orta boy patlıcan
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı krema
100 gr. beyaz peynir,lor peyniri veya çökelek
1 tatlı kaşığı şeker
tuz, karabiber
hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtayı, sııyağı, yoğurdu, kabatma tozunu ilave ederek çırpma teliyle karıştıralım.unu ve tuzu ilave edip özlü bir hamur yoğuralım. 15-20 cm çapında bir kalıbı yağlayıp tabanına un serpelim. hamuru merdaneyle kalıp büyüklüğünde açıp kalıbın içine yerleştirelim. hamur kenarlarını kalıbın kenarlarına yapıştırarak 1-2 cm yükseltelim. patlıcanları 7-8 yerinden çatalla delip ocak ateşinde közleyelim. kabuklarını soyup ince bir şekilde doğrayalım. içine yuurtayı, kıyılmış maydanozu, kremayı, peyniri, tuzu, karabiberi, ve şekeri ekleyip karıştıralım. karışımı hamurun üzerine yayarak ısıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurun kenarları ve altı kızarık pembe renk alana dek pişirelim. fırından alıp dilimleyerek servis yapalım.

1 yorum:

  1. patlıcan en sevdiğim sebzedir tartla süper olmuştur ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...