19 Şubat 2010 Cuma

bir kaç kutu kaplama

bugün dikişe ara verip biraz kutu kapladım. aklımda olan bir kaç küçük kutu vardı. onları dönüştürmüş oldum.
aşağıdaki 15'li yumurta kutusunun kapağı mesela. aslında o kadar kenara ayrılacak birşey değil ama işte koymuşum bende. öncelikle dışını oluklu mukavva ile kapladım gördüğünüz gibi. sonrasında da içini dc-fix ile kapladım. daha doğrusu zeminine yapıştırdım diyebiliriz.
sonrasında da kenarlarına bir zamanlar kırtasiyede görüpte beğenip aldığım desenli yapışkan bantı yapıştırdım.ve bir de dış yan kenarına yapıştırdım ve oldu; kızımın çekmecesinde toka ve tarağını koyduğum kutu oldu.
ve bu da yaptığım diğer küçük kutu kaplaması. aslında düşündüm de bunlar tam olarak kutu da değiller. üstleri açık. o yüzden küçük kutu diyeceğim bundan sonra. bunlarda bilmem marketlerde görmüşmüsünüzdür;özellikle carrefour'da var. meyve suyu şişelerinin durduğu küçük kutular. köşelerinde yükseklikleri vardı ama ben düz kenar yaptım onları keserek.
ve yine önce dışını pembe çizgili dc-fix ile sonra da iç tarafını beyaz dc-fix ile kapladım. ikisinin birleştiği yerden düzgün görünsün diye bir de o dediğim desenli yapışyırıcı bantlardan yapıştırdım. bunun yeri de yine kızımın odasındaki raf. küçüçük bebekleri duruyor içerisinde toplu halde.
diğer kutularım bir daha ki yazılarımda, şimdilik bunlar yeter...

2 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL OLMUŞ...DC FİX NEDİR ACABA..NEREDE BULUNUR......SEVGİLER....

    YanıtlaSil
  2. sevgili şehnaz hn.;
    dc-fix arkası yapışkanlı bir kağıt türü ama tam da kağıt değil de biraz naylonumsu,hani masa örtüleri olur ya onlara benziyoe sadece arkası kendiliğinden yapışkanlı.aslında artık her 1 milyoncu ve çoğu kırtasiye de var. mutlaka biliyorsunuzdur. ve dc-fix aslında onun bir markası ama böyle tanımlamak ve adlandırmak uzun sürdüğünden ben dc-fix diyorum ve pek çok insan da tabi... yani selpak ve orkid gibi. umarım sizi biraz bilgilendirebilmişimdir.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...