19 Şubat 2010 Cuma

bir kaç kutu kaplama devamı

şimdi de gördüğünüz gibi bir jilet kutusunun dönüşümü var. hemen anlatıma başlıyorum.
öncelikle aşağıdaki gibi kutu kapalı halde iken kullanacağınız şekilde tutup üst kapak olacak yerin 3 kenarından maket bıçağı ile kesiyoruz. kullanacağınız şekil dikey de olabilir mesela kalem vs. koymak için. kabataslak kutumuzun şekli belli olmuş oluyor böylece
ve kapak ve taban olan kısmın dağılmasını önlemek için içten koli bandı ile yapıştırıyoruz.
sonrasındaki aşamada kağıdımı alıp yapıştırmadan kaplayacak şekilde kutuma sarıyorum bir nevi kalıp gibi birşey oluyor. bu aşamayı anlatmak gerçekten zor. kağıdımıda kutuya bir seferde kaplamış oluyor ve tek parça kağıt kullanmış oluyorum böylece.açıkçası bu da benim ilk defa yaptığım birşeydi hatırladığım kadarıyla.
kağıdı yapıştırmaya kutunun tabanından başlayabilirsiniz tabi kutunun önündeki payıda hesapladıktan sonra. sonrasında da kapağın üst ve kıvırıp iç kısmını da kaplayıp kutunun içine doğru geri dönebilirsiniz. yan kısımlardan artanlarıda bir şekilde kıvırıp içlere katlayıp sokuşturunca hiç kağıt kesmenize de gerek kalmıyor. benim kutumun bitmiş hali işte böyle aşağıdaki gibi.
ve şimdi de süsleme kısmına geçiyoruz. öncelikle kurdeleyi yapıştırdığım kenarların üst kısımları düzgün görünmediğinden burayı kurdele ile kapattım. geniş (sanırım 4 cm.) bir kurdele ile içe de kıvırarak yapıştırdım kurdeleyi.
sonrasında da kapatma işlemine geçiyoruz bunun için yine kurdele kullandım. öncelikle ön tarafın ortasına kurdelenin üzerine altına 2 sıra ince kurdeleyi yanyana koyup ekleyerek bir düğme diktim.bu ince kurdeleyi kapağa kadar dolayarak yapıştırdım. ama kapağın üst kısmına yapıştırmadım. çünkü o zaman açılıp kapanırken deforme oluyor kurdele.ve bu kurdelenin uç kısmını düğmeye geçirerek kutuyu kapatmış oluyoruz.
bu da en son kutunun dolmuş hali...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...