7 Aralık 2009 Pazartesi

küçük kumaş-kağıt kutu

bu gördüğünüz tamamen bir artıkları değerlendirme çalışmasıdır. kızımın çekmecesine kumaş kutular yapmıştım (yakında onları da yazacağım) onlardan artakalan kağıt ve kumaşları değerlendirmek için yine böyle bir kutu yaptım başucuma. birde dikiş organizeri yapmak istiyorum hani şöyle dikiş dikerken makinenin ıvır zıvırlarını, artık iplik ve kumaş parçalarını koymaya, işte şimdilik o iş için kullanıyorum bu kutuyu.
öncelikle taban kumaşının iki yanına yan kumaşları ekledim. tabi bunu önce yan kumaşları birbirine ekleyip en son tabana dikme şeklinde de yapabilirsiniz. hatta kumaşınız varsa yan kenarlar için 1 uzun kumaş kesebilirsiniz. sonra da diğer iki yanı ekledim.


 
bundan sonra da kenarları birbirine ekliyorsunuz. kumaş boyutlarında kesilmiş bristol kağıtlarını da aynı mantıkta birbirine bantlayıp kutumuzun dik durması için iç hazırlıyoruz.


 
şimdi birde ayrıca üst taraf için bir kenar kumaşı hazırlayacağız. yine kutunuzun kenar boyuna uygun bir diğer kumaştan parça kesip keanarlarını içe kıvırıp biye şekline getiriyoruz. bunu da kutunun üst kısmına fotoğrafta görüldüğü gibi ekliyoruz. ben diktim. dikerkende çok zorlanmadım çünkü bristol biraz sert olsada yinede kırılıp düzeltilebiliyor.


 
biyenin bir kenarını ekledikten sonra kağıt kutuyu kumaşın içine giydiriyoruz. ve biyeyi içe kıvırıp dikiyoruz. kağıt kutuyla beraber tabi.
ve işte kutumuz hazır.


 

4 yorum:

  1. Güzel olmuş canım

    YanıtlaSil
  2. anlatım için sağolun
    çok hoş olmuş,elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. demek ki değelendirilmeyen parçalar değendiriliyormuş.

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...