5 Şubat 2010 Cuma

kumaş kutu yaptım

bloglarda hep görüpte yapmayı istediğim birşeydi bu kumaş kutular. ama pek başarılı olamadım. yani istediğim gibi olmadı en azından ama sanırım bu benim kumaşımın inceliğiyle alakalı bir durumdan kaynaklandı.belli bir anlatıma göre yapmayıp dedim ya bunların yapılışlarını hep ayrıntıyla inceledim ve kafama göre bir şekilde yaptım. hemde kızımın odası için. ve gayette kullanışlı oldular aslında.
öncelikle ölçülerinizi belirleyip, dikiş yerlerinden 1 cm. paylı aşağıdaki gibi bir kalıp kesiyoruz. ve bununla aynı şekilde bir kalıpta elyaftan kesiyoruz. ben öncelikle taban kenarlarından ikisini birbirine diktim.
sonrasında da aşağıda solda gördüğünüz gibi kaymaması için tabanı dikişle dikdörtgen dikdörtgen geçtim. sonra da kenarlarından payı içe vererek diktim. bu bizim dış parçamızdı.
yine aynı boyutlarda bir iç astar parça daha kestim; ki ben hatalarımdan birinide burada yaptım. çünkü sanırım iç astar parçanın ölçüsünü özellikle tabanı daha küçük almakta yarar var. çünkü elyaf kalın olduğundan köşelerde potluk meydana geliyor. bu parçanın arka kısmını da tela ile birleştirdim çünkü elyaf dik durmadı gibi geldiğinden belki yararı olur dedim ama dediğim gibi benim kumaşım çok ince olduğundan çokta işe yaramado açıkçası. ama bir artısı olmuştur tabi. ve yine tabanın kenarlarından dikiş geçtim.
sonrasında yine aynı işlemleri uygulayarak fakat burada payları dışa vererek kenarlardan kumaşımı birleştirdim.
bir sonraki aşamada kutumuzun kenar uzunluğunca bir biye hazırladım. dış kutunun kenarına dikişle biyeyi geçtikten ve biyenin iki ucunu da birleştirdikten sonra iç kutumuzu dış kutunun içine yerleştirip biyeyi içe katlayıp bir dikiş daha geçip kutumuzu tamamlıyoruz.
ve işte tamamlanmış kumaş kutumun görüntüsü. yani fena olmadı aslında iş gördüğü için de emeğime değdi diyorum artık.
bir de son olarak kızımın çamaşır çekmecesinden bir görüntü var. diğer kutularımı da daha sonra yazacağım...

6 yorum:

  1. Bence çokta güzel olmuş, ellerine sağlık, çekmece değil ama dışarıda duracak olan varsa azıcık kokoş olsun, orasına burasına süsler koy, aslında çekmecede saklama zaten çok güzeller, içine elişini filan koy şööyle görünsünler:))

    YanıtlaSil
  2. oooo süper fikirmiş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. çooook güzel olmuş....ah bu kutular ne çok şeyi depolamamızı sağlıyor.....sizi arkadaş listeme ekliyorum...sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. valla süper bir dikişcisiniz yaratıcılığınız da öyle ellerınıze sağlık cok güzel olmuş fikir dahice

    YanıtlaSil
  5. ben eski kotlardan yaptım, sert kumaş olduğu için bükülmeden aynı formda kalıyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...