17 Şubat 2010 Çarşamba

kumaş kutu diktim

bu kumaş kutuyu ne zamandır ''ıvır zıvırı koyayım da ortada durmasın'' diye yapasım vardı. tabi ki yapılışını bir yerlerde görmüştüm ama ben sadece fotoları alıp saklamışım. o yüzden size link veremiyorum. kısaca anlatacak ve oradan aldığım fotoları sizinle paylaşacağım.
yukarıda gördüğünüz gibi kutunun yanlarını upuzun bir şekilde dikiyorsunuz. iki tarafı da tabi. sonrasında zemin parçasını yine altta ortada gördüğünüz gibi üstten dikip üzerine biye geçiyorsunuz. bu da değişik bir bakış açısı işte. ve dik durması için -ki burası en sevdiğim kısmı oldu- 4 köşede aşağıdan yukarı bir dikiş geçip buraların ayırdığı yerlere göre keseceğiniz mukavvayı aralara yerleştiriyorsunuz. ve üst kısmına da bir biye diktik mi içi mukavvalı kumaş kutunuz hazır. bu diğerlerinden biraz daha değişik geldiği için yazdım. yoksa kumaş kutu dikmek gerçekten basit. ama bilmeyince öyle gelmiyor değil mi sözümü geri aldım.
benim yaptığımda bu işte. köşeleri çok düzgün olmadı dikiş geçerken ama yinede dik durması herşeyden güzel. içine de yine dikişle ilgili ıvır zıvırı koyup kaldırdım masanın üzerine.

7 yorum:

  1. çok cici olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Nede güzel uğraşıp yapmışsın. Sonuç harika olmuş. Bütün ıvır zıvırlar zevkle kurulsun buraya...

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık incilim.. harika olmuş.. renklerde güzel desende..

    YanıtlaSil
  4. dikiş konusunda kendimi iyice dürtüklenmiş hissediyorum :))) ellerine sağlık çok kullanışlı

    YanıtlaSil
  5. ayyy çok güzel...sizden hep hevesleniyorum yapmak için ama sanki gözümde büyüyor...yapamıyacakmışım gibi geliyor....sizi ilgiyle takip ediyorum.....sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler zahmet edip yazdığınız iyi güzel sözler için...

    YanıtlaSil
  7. güle güle kullan incili
    eline sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...